Hvad koster det

HVAD KOSTER DET AT BLIVE UL PILOT?

Prisen for uddannelsen til UL-pilot varierer lidt alt efter hvor lang tid du bruger på det, hvordan du læser teorien, og hvor mange flyvetimer du skal bruge.

I 2011 lavede DULFU  (vores paraplyorganisation) denne overslagsberegning på hvor meget det typisk koster. Beregningen er stadig retvisende som overslag, selvom de forskellige gebyrer er ændret lidt siden.

Hvis du har spørgsmål til økonomien er du velkommen til at kontakte én af bestyrelsesmedlemmerne.


En vigtig parameter når beslutningen om hvorvidt du skal gå igang skal tages er økonomien i at dyrke sin flyve-hobby efterfølgende. Der er ikke meget sjov ved at bruge 35-50.000 kr på et certifikat og ikke have råd til at flyve efterfølgende.

Som tommelfingerregel skal du bruge 400kr. pr flyvetime samt  3-4.000 kr pr. år  i faste udgifter  (abonnement på klubfly, forsikring, kontingent).

Det er en god idé at flyve mindst 20-25 timer årligt (og gerne mere) for ikke at blive rusten. Når alt kommer til alt er det jo også det, det handler om!

Det vil sige  du bør  regne med  at bruge ca.  12.000 kr om året, eller 1000 kr. om måneden   på flyvning.

Flere UL-piloter  køber på sigt deres eget (dele) fly. På DULFUs køb og salg side kan du se hvordan priserne ligger på brugte fly.