Om klubben

OM KLUBBEN

Vi er Østjyllands klub for Ultralet flyvning. Vi dækker det geografiske Østjylland, og har typisk omkring 40-50 medlemmer hvoraf en del har deres eget fly. Nogen flyver fra deres egen bane, noge flyver fra en privat bane med flere brugere og nogen flyver fra én af de offentlige baner.

Klubben ejer ikke selv et fly, men der er et privatejet fly der kan lejes af klubmedlemmer efter aftale med ejeren. Se Leje/Skolefly i ØJUL.

Som lejer af flyet får du fordelene ved at dele udgiften til drift og vedligehold af et fly med  andre, og behøver ikke selv at være kyndig i vedligehold af et fly.


I løbet af året afholder vi diverse arrangementer. Hver den første tirsdag i måneden er der klubmøde, hvor de der har lyst mødes til hyggelig samvær og en uformel snak om vores hobby. Her udveksles også erfaringer om flyvning, nye regler vedrørende flyvning, teknik osv. Når vejret er til det kan vi opleve at blive inviteret til fly-in hos én af medlemmerne med egen bane.


Klubben har en god 475 meter lang græsbane (17/35) til rådighed i Skalmstrup nord for Mellerup tæt ved Randers fjord. (Download et kort over området). Her kan vi træne starter og landinger ligeså meget vi orker. Hvis du vil erhverve et UL certifikat er det her du vil komme til at tilbringe mange timer sammen med Jørgen Solberg.

Andre offentlige baner i Østjylland er f.eks. Randers (EKRD), Viborg (EKVB), Grenå (EKGR) og Tirstrup (EKAH) som mange beflyver regelmæssigt.

Derudover er der mange private baner der kan beflyves efter aftale med ejerne. Det er altid hyggeligt at flyve ud og lande på fremmede baner og få en god snak med de lokale hvis der er nogen hjemme.